Noże damasceńskie nigdy się nie starzeją

nóż kuchenny

fot. nóż kuchenny

Są na świecie takie noże kuchenne, które czarują od pierwszego obejrzenia, które zapadają w pamięć i które pragnie się mieć w swojej kuchni. Często tak właśnie oddziałują na miłośników wyjątkowych ostrzy noże damasceńskie. Jedyny problem z nimi związany – są dość drogie. Ale – dla chcącego nic drogiego, jeśli pasja i pragnienie przeważy nad ograniczającym rozmach rozsądkiem.

Przeczytaj również: Trzy w jednym – AGD ergonomiczne

Noże damasceńskie (link), kute z doskonałej jakości stali, to prawdziwe dzieła sztuki kowalskiej i często także designerskiej. Dla tych, którzy nie boją się spełniać pragnień, niemiecka marka Zwilling J.A. Henckels, we współpracy ze znanym designerem, Matteo Thun’em, stworzyła wyjątkowej urody damasceńskie noże.

nóż kuchenny

fot. nóż kuchenny

Linia Zwilling Damascus (link) to istny majstersztyk – perfekcyjnie kute klingi powstają ze 160 warstw czystej stali damasceńskiej z dużą zawartością węgla. Urodę egzotycznego, niezwykle malowniczego, damasceńskiego dziweru wspomagają okładziny z egzotycznego, afrykańskiego drewna Grenadilla.

Zwilling proponuje swoje niezwykle ergonomiczne, piękne damasceńskie noże (link) tym wszystkim miłośnikom kuchni, którzy życzą sobie mieć nóż niemal niezniszczalny, nóż, który przetrwa dekady. Linia Zwilling Damascus nie zna kompromisów.REKLAMAPK

Sending
Ocena artykułu
0 (0 głosy)