Czekoladowy uwodziciel

fondue

fot. fondue

Czekolada, niegdyś luksusowa i dostępna tylko na pańskich stołach, cieszy się opinią uwodzącego zmysły i kuszącego smakiem afrodyzjaku. Romantyczna randka w czekoladowym odcieniu przerodzi się w chwile, które będzie się po latach wspominać z rozmarzeniem.

Kochająca zakochanych duńska marka MENU, doskonale rozumiejąca ludzkie potrzeby i istotę budowania nastrojów, stworzyła piękne i designerskie fondue do czekolady. Za jego sprawą można sycić zmysły delikatnie aksamitną, półpłynną czekoladową masą, która niczym satynowa pelerynka otuli maczane w niej owoce – truskawkę, pomarańczę, kiwi, ananasa i inne przysmaki.
MENU podarowało swoim wielbicielom czekoladowego uwodziciela, któremu nikt nie się nie oprze. Uwodziciela o wielu twarzach, bo czekoladowe fondue można przygotowywać na dziesiątki sposobów – wzbogacając je kremową śmietanką, alkoholem, kokosowymi wiórkami, kandyzowanymi owocami i wszystkim, co od zawsze kojarzy się z przytulnością wywoływaną zajadaniem czekolady.

Czekoladowe fondue (link) marki MENU jest we wszystkim inne, niż tradycyjne caquelony do topienia czekolady. Przypomina termokubek. Jednak, po bliższym zapoznaniu się z jego pomysłową bryłą na miłośników czekoladowej rozkoszy czeka miła niespodzianka. Luksusowa, porcelanowa konstrukcja składa się z dwóch części – podgrzewacza, w którym umieszcza się świecę tealight oraz właściwego fondue – nakładanej na podstawę miseczki, w której topi się czekolada.

Co istotne, fondue MENU zbudowane jest tak samo jak termokubki: górna miseczka posiada podwójne ścianki, między którymi znajduje się doskonały izolator – powietrze. Dzięki takiej konstrukcji czekolada nie zagotuje się, a zawsze zachowa półpłynną, niesłychanie smakowitą konsystencję. Będzie cały czas ciepła, by długo można było maczać w niej owocowe smakołyki i podawać je sobie wzajemnie na designerskich widelczykach dołączonych do zestawu MENU.
Warto powiedzieć, że zestaw czekoladowego fondue zaprojektował jeden z najsłynniejszych designerów współpracujących z MENU – Jacob Wagner – którego projekty można podziwiać w muzeach sztuki współczesnej całego świata. Czyli – wybierając na prezent czekoladowe fondue z luksusowej, białej porcelany – wręcza się najbliższej osobie nastrój, design, prestiż znanej na całym świecie marki promującej piękno zaklęte w formę oraz, co najważniejsze – poczucie bliskości.

Sklep www.smakprostoty.pl, mrużąc oczy z rozmarzeniem, delektuje się owocami maczanymi w czekoladowym fondue marki MENU.

Sending
Ocena artykułu
0 (0 głosy)