Kuchenna przygoda piegowatej pomarańczy

garnki, patelnie, brytfanny

fot. garnki, patelnie, brytfanny

Austriackie „rozweselacze” kuchennej rzeczywistości ze sporym wdziękiem wkroczyły na polski rynek. Linia naczyń Corall, austriackiej marki Riess, oczaruje pasjonatów gotowania swoimi antybakteryjnymi właściwościami i wyrazistym kolorem jak z baśni – pomarańczem pokrytym drobnymi „piegami”.

Te ręcznie wykańczane naczynia są krokiem milowym wykonanym w kierunku nowoczesnej, odpornej na zarysowania i, nie ma co ukrywać, radośnie pięknej porcelanowo-ceramicznej emalii.

Zewnętrzna, twarda i nieodpyskująca powłoka naczyń Corall marki Riess powstała z czterech nakładanych na siebie warstw płatków szkła. Całość wypalono w 850 stopniach Celsjusza. Jak przystało na produkt XXI wieku, garnki Riess powstają w całkowicie ekologicznym procesie produkcji.
Warto dodać, iż austriacka marka Riess może pochwalić się zdobyciem renomowanego certyfikatu jakości przyznanego przez światową organizację kontrolującą proces produkcji i jakość nowoczesnych, bezpiecznych dla zdrowia emalii. Choć – zasadniczo rzecz biorąc – ta całkiem nowa „emalia” z tradycyjną emalią nie ma już nic wspólnego. Jest antybakteryjna i antyalergiczna. Dlatego mówimy o garnkach Riess, że są towarzyszami prawdziwej przygody ze zdrowym gotowaniem i codziennych odkryć kulinarnych pasji.

Przeczytaj również: Próżniowa kawa w kawowym ziarnku

Garnki (link), patelnie i brytfanny Corall posiadają wewnątrz smoliście czarną, antyalergiczną i antybakteryjną powłokę ceramiczną, która jest bardzo wytrzymała. Ta warstwa naczyń Riess jest odporna na zarysowania, więc w garnkach nie powstaną rysy, w których gromadzić by się mogły bakterie i drobnoustroje chorobotwórcze.

Riess jest dumny ze swojej nowoczesnej emalii i powłok ceramicznych, jako że nie wchłaniają związków chemicznych zawartych w detergentach do mycia naczyń. Niestety, starego typu emalia nie posiadała takich właściwości.
naczynia marki Riess stworzone są na bazie stalowego szkieletu, dzięki któremu doskonale przewodzą ciepło. Są ekologiczne i energooszczędne, jako że wymagają minimalnej ilości energii do gotowania. Świetnie sprawdzą się na każdej kuchence – nawet indukcyjnej i sensorowej.
Riess skłania ku sobie gromady zwolenników uroczego wystroju kuchni również z racji estetyki swoich naczyń – bardzo starannie wykończonych nienagrzewających się uchwytów, subtelnie formowanych szklanych pokrywek i kolorów, które rozweselają każde wnętrze.

Mówimy o garnkach Riess jako naczyniach, w które tchnięto duszę, jako że powstają przy znaczącym udziale człowieka. Mistrzowie rzemiosła dbają o ich wysoką jakość, nadzorując każdy etap produkcji.

Sklep www.smakprostoty.pl zauroczony zabawną piegowatą pomarańczą naczyń Corall marki Riess gotuje zdrowo dla siebie, swoich najbliższych i pasjonatów potraw, które smakują kolorowo.

Krystian Wawrzyczek – technik technolog żywienia zbiorowego
Joanna Gawlikowska

Sending
Ocena artykułu
0 (0 głosy)